tirsdag 9. november 2010

Bilde og tekst

Jeg tenkte å utfordre meg selv! I forhold til IKT, og bruk av bilde, video og tekst! Det jeg skal prøve på er å lage en video av dette bildet og denne teksten av sangen til Jokke og Valentinerne:) Dette er kanskje en oppgave en elev kunne fått, for eksempel en gruppeoppgave. Vi får se hva jeg får til :)

Dette er utgangspunktet:



"Folkens jeg kommer med nyheter
jeg må be om absolutt stillhet
Ventetida er over
det kommer til å falle snø i natt

Her kommer vinteren
Her kommer den kalde fine tida
Her kommer vinteren
Endelig fred å få

Jokke og Valentinerne "Her kommer vinteren"

PhotoFiltre

Jeg ønsker å skrive et innlegg om Photofiltre, som er et bilderedigeringsprogram. Det er ganske enkelt å bruke, samt et program som en kan gjøre mye med! Jeg fant en blogg av Rolf Baltzersen som blogger om pedagogikk, teknologi og mye annet som det står :)

http://rolfbaltzersen.blogspot.com/2009_02_01_archive.html er artikkelen og link til hans blogg. I hans blogginnlegg spør han blandt annet hvor avansert bilderedigeringsprogramvare skal elever bruke i skolen? Det kommer også frem i blogginnlegget at photofiltre er det mest brukte bilderedigeringsprogrammet brukt i skolen i Sverige. En bra blogg og innlegg som peker på blandt annet ikt og skolen.

tirsdag 12. oktober 2010

6.blogginnlegg:)

Skriver nå mitt 6.blogginnlegg!!HURRA:) Nå er vi på dag to av 2.samling.. bloggingen er godt igang hos alle,og det er kjempe mye interesant og lærerikt å lese på de forskjellige bloggene! Jeg kom over en internettside som jeg tenker ka være litt aktuell for oss som studenter og kommende lærere som selfølgelig skal bruke mye IKT i skolen:)

http://skolenettet.no/moduler/templates/Module_Dictionary.aspx?id=24839&epslanguage=NO&Letter=A

Ikke mer eller mindre enn en IKT-ordbok!

mandag 11. oktober 2010

IKT senter

Kom over en nettside med link til IKT senter på nettet. På nettsiden står det at siden er et senter for IKT i utdanningen,som skal sikre bedre bruk av IKT for økt kvalitet, styrket læringsutbytte og bedre læringsstrategier i utdanningen. Barn i barnehagen, elever i grunnskolen og videregående opplæring og studenter i førskolelærer- og lærerutdanningen er hovedmålgruppene for senterets arbeid. Grei nettside å følge med på å sette seg mer inn i digitale verktøy og bruk av det.

Litt info om den:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/kd/aktuelt/nyheter/2010/Kunnskapsminister-Kristin-Halvorsen-apnet-IKT-senter-.html?id=591521

Selve nettsiden:
http://www.iktsenteret.no/

søndag 10. oktober 2010

Tanker rundt bruk av kamera i undervisningsammenheng.

Da vi hadde gruppearbeid sist samling om å tilrettelegge for Even som ikke hadde noen interesse for lese og skriving kom min gruppe frem til at bruk av digitale verktøy i forhold til å lære bokstaver kunne være en god ide.Det vi da tenkte på var å gå ut  i naturen, ta bilder av ting på B, hvis bokstaven B var den vi skal jobbe med. Deretter skrive dem ut og lime inn i elevbok eller klassens bokstavbok. Dette for å skape interesse og på en måte gjøre noe "annet og spennende" enn å kun være i klasserommet.


Jeg mener det er viktig at en som lærer er flink å tenke litt nytt og bruke digitale verktøy i for eksempel i lese og skrive opplæring. Eksemplet ovenfor er noe jeg kunne tenke meg å prøve ut i virkeligheten :)

Link, hvordan lykkes med IKT i skolen?

http://www.slideshare.net/hator/hvordan-lykkes-med-ikt-i-skolen

Tenkte å legge denne ut, synes den peker på en del viktige spørsmål og noen ting en må huske på når en skal drive med IKT i skolen. 

onsdag 15. september 2010

Innlegg om lese og skrivevasker.


Har lyst å publisere dette på min norsk blogg da jeg mener det er litt relevant i forhold til intervjuet vi har vært å tatt i 1.klasse. Jeg synes dette innlegget av Janne Aasebø Johnsen (forfatter og lærer på en skole i Lillehammer) tar for seg viktige spørsmål og kommer med noen tankevekkere for meg i alle fall ut fra tilpasset opplæring og møte eleven på det nivået eleven er på når en kommer i 1.klasse og viktigheten ved lese og skriveopplæring. Janna Aasebø Johnsen sier at elevene kan deles inn i tre ”grupper” - De som kan nesten alle bokstavene, - De som kan omtrent halvparten av bokstavene og De som ikke skjønner hva vi skal med disse bokstavene, og heller ikke interesserer seg for dem. Jeg tenker at vi må være litt forsiktige å dele elevene inn i slike grupper, men som Aasebø Johnsen sier så er dette kun grovt inndeling.

Noe annet jeg reagerer litt på er hennes utsagn ”Tro meg, elever som ikke lykkes i 1., 2. og 3. klasse på barneskolen, kommer ikke til å lykkes i 1., 2., og 3. klasse på videregående skole, for de kommer ikke til å være der.” Jeg mener dette også er satt litt på spissen, men jeg mener helt klart at læren barna får både i barnehage og i grunnskolen har alt å si for videre læring og blant annet innføring av gode rutiner :)

Jeg mener denne artikkelen om lese og skrivevansker vekker litt tanker og var en generelt god artikkel :)